Mątwa z pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4003
Składniki:
- 6 łyżek oleju
- 4 pieczarki
- 2 mrożone mątwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 czerwona papryczka chili
- pęczek zielonej pietruszki
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki, papryczkę chili oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili, pozbawić nasion i posiekać drobno. Pieczarki pozbawić błony, trzonków i pokroić w cienkie plastry. Mątwy rozmrozić, oczyścić, umyć, rozciąć nożem z jednej strony i nadziać plastrami pieczarek. Następnie czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonych składników włożyć nadziane mątwy i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez 2 minuty. Po tym czasie oprószyć całość szczyptą soli, pieprzu białego, posiekaną papryczką chili i smażyć jeszcze przez 7-10 minut. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)