Ciasto marchewkowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2575
Składniki:
- 3 szklanki startej marchwi
- 4 jajka
- 1,5 szklanki cukru;
- 1 szklanka oleju;
- 2 szklanki mąki;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 2 łyżeczki cynamonu;
- 1 łyżeczka przyprawy piernikowej;
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów
Opis przygotowania:
1. Jajka ubić z cukrem, dodać olej i dalej ubijać.
2. Oddzielnie połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia , cynamonem i przyprawą do piernika.
3. Wymieszać mąkę z jajkami.
4. Dodać marchew, orzechy. Wymieszać.
5. Wylać do natłuszczonej i posypanej mąką blachy. Piec 35 - 40 minut (t 180 stopni C).
Smacznego!
2. Oddzielnie połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia , cynamonem i przyprawą do piernika.
3. Wymieszać mąkę z jajkami.
4. Dodać marchew, orzechy. Wymieszać.
5. Wylać do natłuszczonej i posypanej mąką blachy. Piec 35 - 40 minut (t 180 stopni C).
Smacznego!
Komentarze (0)