Mango z kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4849
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 mango mocno dojrzałe
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 pomidory bez skóry
- 6 cebulek dymek
- 2 łyżki miodu
- 10 dag kiełków fasoli
- 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- liście mięty do dekoracji
Opis przygotowania:
Oliwę rozgrzać na patelni. Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski i włożyć do oliwy. Smażyć około 10 minut ciągle mieszając. Dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone w krążki cebulki. Mango obrać i wraz z pomidorami pokroić w paski, a następnie dodać do reszty potrawy. na koniec dodać kiełki fasoli. Wszystko razem smażyć około 5 minut. Miód z sosem sojowym oraz mąką wymieszać ze sobą i zalać nim potrawę na patelni, mieszając, aż zacznie gęstnieć.
Podawać na gorąco udekorowane liśćmi mięty.
Podawać na gorąco udekorowane liśćmi mięty.
Komentarze (0)