Mango z kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4849

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 mango mocno dojrzałe
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 pomidory bez skóry
  • 6 cebulek dymek
  • 2 łyżki miodu
  • 10 dag kiełków fasoli
  • 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • liście mięty do dekoracji

Opis przygotowania:

Oliwę rozgrzać na patelni. Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski i włożyć do oliwy. Smażyć około 10 minut ciągle mieszając. Dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone w krążki cebulki. Mango obrać i wraz z pomidorami pokroić w paski, a następnie dodać do reszty potrawy. na koniec dodać kiełki fasoli. Wszystko razem smażyć około 5 minut. Miód z sosem sojowym oraz mąką wymieszać ze sobą i zalać nim potrawę na patelni, mieszając, aż zacznie gęstnieć.

Podawać na gorąco udekorowane liśćmi mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów