Chutney z mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 859
Składniki:
- 2 zielone mango
- 2 ząbki czosnku
- 2 zielone papryczki chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek natki zielonej pietruszki
- 1 łyżka miodu lipowego
- 0,5 łyżeczki świeżo startego imbiru
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Mango, paprykę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miksera. Do mango w mikserze dodać pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, pozbawioną nasion paprykę chili i obrany ze skórki czosnek. Dodać do tego świeżo starty imbir, wlać miód lipowy, oliwę z oliwek i zmiksować na jednolitą masę. Całość doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, wymieszać i przełożyć do miski.
Komentarze (0)