Chutney z mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 665
Chutney z mango
fot. stockimagefactory (elements.envato.com)

Składniki:

  • 2 zielone mango
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 zielone papryczki chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek natki zielonej pietruszki
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 0,5 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Mango, paprykę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miksera. Do mango w mikserze dodać pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, pozbawioną nasion paprykę chili i obrany ze skórki czosnek. Dodać do tego świeżo starty imbir, wlać miód lipowy, oliwę z oliwek i zmiksować na jednolitą masę. Całość doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, wymieszać i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów