Mango Pachadi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1649
Mango Pachadi
fot. GoDakshin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 zielone mango
  • 3 zielone papryczki chili
  • 2 liście curry
  • 1 świeży ananas
  • 1 karczoch
  • 1 szklanka wody
  • 1 marchew
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka cukru palmowego białego
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 0,5 gorczycy
  • 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
  • 0,5 łyżeczki musztardy dijon
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz ananasa umyć i osączyć z wody. Dwa mango oraz papryczkę chili wyłożyć na tacę. Natomiast dwa pozostałe mango obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na małe kawałki do rondla. Ogórka z marchewką obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do składników w rondlu. Ananasa obrać ze skóry, usunąć rdzeń, a miąższ pokroić na małe kawałki i dodać do całości. Składniki w rondlu zalać szklanką wody, po czym wsypać do tego wiórki kokosowe, gorczycę i kurkumę, dokładnie wymieszać i gotować do miękkości. Kiedy składniki zmiękną, całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i cukrem palmowym, dodać musztardę i jogurt. Następnie wszystko wymieszać, zagotować na dużym ogniu i podawać spożycia na ciepło udekorowane listkami curry.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów