Mango Pachadi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1649
Składniki:
- 4 zielone mango
- 3 zielone papryczki chili
- 2 liście curry
- 1 świeży ananas
- 1 karczoch
- 1 szklanka wody
- 1 marchew
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 1 łyżeczka cukru palmowego białego
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 0,5 gorczycy
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki musztardy dijon
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz ananasa umyć i osączyć z wody. Dwa mango oraz papryczkę chili wyłożyć na tacę. Natomiast dwa pozostałe mango obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na małe kawałki do rondla. Ogórka z marchewką obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do składników w rondlu. Ananasa obrać ze skóry, usunąć rdzeń, a miąższ pokroić na małe kawałki i dodać do całości. Składniki w rondlu zalać szklanką wody, po czym wsypać do tego wiórki kokosowe, gorczycę i kurkumę, dokładnie wymieszać i gotować do miękkości. Kiedy składniki zmiękną, całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i cukrem palmowym, dodać musztardę i jogurt. Następnie wszystko wymieszać, zagotować na dużym ogniu i podawać spożycia na ciepło udekorowane listkami curry.
Komentarze (0)