Makrela wędzoną z buraczkami i selerem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1329
Składniki:
- 400 g wędzonej makreli
- 4 czerwone buraczki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 seler
- pęczek roszponki
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Buraczki oraz seler wyłożyć razem na blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową. Warzywa te skropić oliwą z oliwek i zawinąć w folię aluminiową. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości. Upieczone warzywa wyciągnąć z piekarnika, odwinąć z złotka pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Następnie wędzoną makrelę pozbawić ości, pokroić na kawałki i dodać do warzyw. Wszystko posypać roszponką i skropić sokiem z cytryny.
Komentarze (0)