Makaron zapiekany z serem i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2357
Składniki:
- 40 g makaronu muszelki
- 25 g wędzonego boczku
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki tartego sera cheddar
- sól
Opis przygotowania:
Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowany przełożyć do odpowiedniego naczynia do zapiekania. Boczek wędzony pokroić drobno i posypać nim makaron. Mleko wymieszać z mąką kukurydzianą oraz tartym serem cheddar i zalać całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec na złoty kolor. Upieczony wyciągnąć z piekarnika i podawać w naczyniu, w którym się zapiekało.
Komentarze (0)