Makaron z podgrzybkami i szczypiorkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3047
Składniki:
- 40 g makaronu nitki
- 30 g drobnych podgrzybków
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w 1 l lekko osolonej wody i odcedzić. Podgrzybki oczyścić, umyć, osączyć z wody i pokroić w plastry. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej obrany i pokrojony drobno czosnek, po czym zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone grzyby, szczypiorek w całości, doprawić pieprzem oraz solą i smażyć przez 4 minuty na małym ogniu. Potem do grzybów dodać makaron, sos sojowy, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Gotowe danie przełożyć na talerz.
Komentarze (0)