Makaron z podgrzybkami i szczypiorkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3047
Makaron z podgrzybkami i szczypiorkiem
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu nitki
  • 30 g drobnych podgrzybków
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w 1 l lekko osolonej wody i odcedzić. Podgrzybki oczyścić, umyć, osączyć z wody i pokroić w plastry. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej obrany i pokrojony drobno czosnek, po czym zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone grzyby, szczypiorek w całości, doprawić pieprzem oraz solą i smażyć przez 4 minuty na małym ogniu. Potem do grzybów dodać makaron, sos sojowy, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Gotowe danie przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów