Lahoh

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1612
Lahoh
fot. Gilabrand (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 1 szklanka letniej wody
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka aktywnych drożdży
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej
  • 0,5 łyżeczki cukru

Opis przygotowania:

Mąkę pszenną oraz żytnią przesypać do miski i wsypać do tego aktywne drożdże. Całość dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie wszystko jeszcze raz dobrze wymieszać i przelać chochelką na rozgrzany i wysmarowany olej na patelni. Ciasto smażyć tylko z jednej strony do uzyskania rumianego koloru. Gotowe ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)