Lahoh
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1612
Składniki:
- 1 szklanka letniej wody
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka aktywnych drożdży
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej
- 0,5 łyżeczki cukru
Opis przygotowania:
Mąkę pszenną oraz żytnią przesypać do miski i wsypać do tego aktywne drożdże. Całość dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie wszystko jeszcze raz dobrze wymieszać i przelać chochelką na rozgrzany i wysmarowany olej na patelni. Ciasto smażyć tylko z jednej strony do uzyskania rumianego koloru. Gotowe ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)