Leczo z podgrzybkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4560
Leczo z podgrzybkami
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg podgrzybków
  • po 1 strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 100 ml oleju
  • sól, pieprz

Opis przygotowania:

Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Pomidory pokroić na cząstki. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne. Grzyby starannie oczyścić, pokroić na cienkie plasterki.

Na patelni mocno rozgrzać olej, zeszklić cebulę i wrzucić grzyby oraz paprykę. Mieszając smażyć kilka minut na silnym ogniu. Posolić i popieprzyć. Zmniejszyć płomień i dusić ok. 25 minut pod przykryciem.

Na ok. 5 minut przed końcem duszenia dodać pomidory. Gotowe leczo ponownie przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Autor: lelandgaunt

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów