Leczo z podgrzybkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4560
Składniki:
- 1 kg podgrzybków
- po 1 strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 100 ml oleju
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Pomidory pokroić na cząstki. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne. Grzyby starannie oczyścić, pokroić na cienkie plasterki.
Na patelni mocno rozgrzać olej, zeszklić cebulę i wrzucić grzyby oraz paprykę. Mieszając smażyć kilka minut na silnym ogniu. Posolić i popieprzyć. Zmniejszyć płomień i dusić ok. 25 minut pod przykryciem.
Na ok. 5 minut przed końcem duszenia dodać pomidory. Gotowe leczo ponownie przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzać olej, zeszklić cebulę i wrzucić grzyby oraz paprykę. Mieszając smażyć kilka minut na silnym ogniu. Posolić i popieprzyć. Zmniejszyć płomień i dusić ok. 25 minut pod przykryciem.
Na ok. 5 minut przed końcem duszenia dodać pomidory. Gotowe leczo ponownie przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze (0)