Makaron z pieczarkami w śmietanie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 403
Składniki:
- 400 g makaronu fettuccine
- 250 g pieczarek
- 200 ml śmietany 18%
- 2 łyżki masła
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak oraz pieczarki umyć i odsączyć z wody. Pieczarki obrać i przełożyć je na rozgrzane masło na patelni. Oprószyć je szczyptą soli, suszonym tymiankiem i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się kurczyć. Wtedy ściągnąć je z ognia i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Makaron przesypać do rondla z gotującym się 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i wymieszać z usmażonymi wcześniej grzybami. Całość zalać śmietaną, dokładnie wymieszać, wyłożyć na talerz i posypać szpinakiem.
Komentarze (0)