Makaron z pieczarkami w śmietanie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 403
Makaron z pieczarkami w śmietanie
fot. Alex9500 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g makaronu fettuccine
  • 250 g pieczarek
  • 200 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki masła
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak oraz pieczarki umyć i odsączyć z wody. Pieczarki obrać i przełożyć je na rozgrzane masło na patelni. Oprószyć je szczyptą soli, suszonym tymiankiem i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się kurczyć. Wtedy ściągnąć je z ognia i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Makaron przesypać do rondla z gotującym się 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i wymieszać z usmażonymi wcześniej grzybami. Całość zalać śmietaną, dokładnie wymieszać, wyłożyć na talerz i posypać szpinakiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów