Makaron z kiełkami i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 594
Składniki:
- 400 g makaronu casarecce
- 200 g zielonego świeżego groszku
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- 3 g kiełków cebuli
- 2 marchewki
- sól
Opis przygotowania:
Marchew oraz kiełki opłukać pod bieżącą wodą. Marchew obrać ze skóry, pokroić ją w dużą kostkę, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew odcedzić. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, pokroić na kawałki, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Następnie makaron casarecce wrzucić do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wymieszać go z ugotowaną wcześniej marchewką, fasolką szparagową, kukurydzą, czerwoną fasolą i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać kiełkami cebuli.
Komentarze (0)