Makaron z kiełkami i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 594
Makaron z kiełkami i warzywami
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g makaronu casarecce
  • 200 g zielonego świeżego groszku
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 3 g kiełków cebuli
  • 2 marchewki
  • sól

Opis przygotowania:

Marchew oraz kiełki opłukać pod bieżącą wodą. Marchew obrać ze skóry, pokroić ją w dużą kostkę, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew odcedzić. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, pokroić na kawałki, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Następnie makaron casarecce wrzucić do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wymieszać go z ugotowaną wcześniej marchewką, fasolką szparagową, kukurydzą, czerwoną fasolą i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać kiełkami cebuli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów