Makaron z brokułem i kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2709
Składniki:
- 30 g makaronu nitki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 brokuł
- 1 cebula
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 łyżka soku z limonki
- sól
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać do tego ugotowany makaron i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Usmażony ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Warzywa umyć. Brokuła podzielić na różyczki. Kapustę pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, po czym wszystko zalać 1,5 l lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i dodać do makaronu. Całość polać sokiem z limonki.
Komentarze (0)