Makaron z brokułem i kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2537
Makaron z brokułem i kapustą
fot. marcelo träsel / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu nitki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 brokuł
  • 1 cebula
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać do tego ugotowany makaron i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Usmażony ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Warzywa umyć. Brokuła podzielić na różyczki. Kapustę pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, po czym wszystko zalać 1,5 l lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i dodać do makaronu. Całość polać sokiem z limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów