Makaron udon w bulionie i z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3995
Składniki:
- 800 ml bulionu Dashi
- 300 g grubego makaronu Udon
- 2 jajka
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić go drobno. Makaron wrzucić do rondla z 1,5 litra gotującej się wody z sosem sojowym i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miski. Następnie bulion zagotować, na wrzątek wbić jajka i gotować do chwili, aż białka jaj się zetną. Wówczas bulion z jajkami ściągnąć z ognia i przelać do makaronu w misce. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)