Makaron muszelki z nadzieniem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5842
Składniki:
- 40 g makaronu muszelki duże
- 25 dag białego sera
- 2 żółtka
- 15 dag wędzonego bekonu
- 3 łyżki tartego parmezanu
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy
- natka zielonej pietruszki
- keczup
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie do połowy czasu podanego na opakowaniu, następnie odcedzić, przelać zimną wodą i wymieszać z oliwą. Ser biały rozetrzeć z żółtkami, dodać do tego pokrojoną drobno natkę pietruszki, cebulę pokrojona w kostkę, bekon wędzony, doprawić do smaku pieprzem, solą, wymieszać i łyżka nałożyć do muszelek makaronu. Wierzch muszelek posypać tartym parmezanem. Nadziany makaron przełożyć do naczynia do zapiekania i zapiekać w piekarniku o rozgrzanym do temp. 180 stopni przez około 20 minut, po czym wyciągnąć, przełożyć na talerz i polać keczupem.
Komentarze (0)