Makaron chiński z woka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3281
Składniki:
- 40 dag makaronu chińskiego
- 2 marchewki
- 6 pomidorów cherry
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1,5 szklanka wody
- 1 pęczek szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szpinak dokładnie opłukać. Cebulę wraz z czosnkiem obrać, pokroić w plastry, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną na kawałki marchew i szpinak. Zalać 1,5 szklanki lekko osolonej wody i wrzucić makaron. Całość doprowadzić do wrzenia pod przykryciem. Następnie dodać pomidory i zagotować. Wszystko doprawić do smaku pieprzem i solą.
Komentarze (0)