Łosoś z serem, chlebem i słonecznikiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1952
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia w plastrach
- 300 g sera Almette
- 4 kromki chleba razowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 łyżki łuskanego słonecznika
- pęczek zielonego koperku
- sól morska
Opis przygotowania:
Koperek zielony umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Kromki chleba razowego wysmarować serem Almette i nałożyć na nie plastry wędzonego łososia. Następnie posypać tartym parmezanem, słonecznikiem, skropić oliwą z oliwek i posypać pokrojonym wcześniej koperkiem.
Komentarze (0)