Owsianka z ananasem, jagodami i słonecznikiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2980
Składniki:
- 250 ml mleka
- 4 łyżki błyskawicznych płatków owsianych
- 2 łyżki ananasa krojonego w zalewie
- 2 łyżki jagód
- 2 łyżki obranego słonecznika
- 1 szklanka wrzącej wody
Opis przygotowania:
Płatki owsiane zalać wrzącą wodą i poczekać, aż napęcznieją. Następnie napęczniałe przełożyć do rondla z mlekiem, dodać do tego osączonego oraz pokrojonego w drobną kostkę ananasa i gotować do czasu, aż wszystko zgęstnieje. Wtedy ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Dodać jagody, łuskany słonecznik, po czym wszystko wymieszać.
Komentarze (0)