Łosoś z selerem i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1901
Składniki:
- 300 g filetów z łososia
- 4 łyżki oleju
- 1 seler
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
- zielony koperek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Seler umyć, obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Następnie zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Zeszkloną ściągnąć z ognia i dodać do ugotowanego wcześniej selera. Filety z łososia oprószyć pieprzem, solą, mieloną papryką i smażyć na pozostałym oleju na patelni do miękkości ryby. Usmażoną ściągnąć z ognia i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokrojonym koperkiem.
Komentarze (0)