Łosoś z selerem i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1901
Łosoś z selerem i cebulą
fot. star5112 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z łososia
  • 4 łyżki oleju
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
  • zielony koperek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Seler umyć, obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Następnie zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Zeszkloną ściągnąć z ognia i dodać do ugotowanego wcześniej selera. Filety z łososia oprószyć pieprzem, solą, mieloną papryką i smażyć na pozostałym oleju na patelni do miękkości ryby. Usmażoną ściągnąć z ognia i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokrojonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów