Łosoś z mango i groszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2313
Składniki:
- 40 g łososia świeżego
- 40 g ziemniaków
- 25 g zielonego groszku w łupinie
- 2 mango
- 2 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- sol
- pieprz
- gałązka rozmarynu
Opis przygotowania:
Łososia oczyścić, obrać ze skóry, posolić, oprószyć pieprzem, tymiankiem, pokrojonym drobno czosnkiem i upiec na rozpalonym grillu. Po upieczeniu przełożyć na talerz. Ziemniaki umyć, osączyć z wody i upiec w mundurkach na grillu. Następnie pokroić na kawałki i dodać do ryby. Pomidory pokroić w dużą kostkę i położyć obok ziemniaków. Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i dodać do ziemniaków. Owoce mango umyć, obrać ze skóry, pozbawić pestek, jedno pokroić w kostkę, a drugie rozetrzeć na miazgę i razem wyłożyć na talerz. Na koniec udekorować łososia rozmarynem.
Komentarze (0)