Łosoś z kiełkami i czosnkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1385
Łosoś z kiełkami i czosnkiem
fot. takaokun / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 g wędzonego łososia w plastrach
  • 5 g kiełków rzodkiewki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 0,5 łyżeczki mielonej kolendry

Opis przygotowania:

Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie plastry łososia wędzonego oprószyć mieloną kolendrą z jednej strony i dodać do tego sparzone wcześniej kiełki rzodkiewki. Całość zawinąć w rulony i przełożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i nałożyć na składniki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów