Łosoś z kiełkami i czosnkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1385
Składniki:
- 25 g wędzonego łososia w plastrach
- 5 g kiełków rzodkiewki
- 3 ząbki czosnku
- 1 szklanka wrzącej wody
- 0,5 łyżeczki mielonej kolendry
Opis przygotowania:
Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie plastry łososia wędzonego oprószyć mieloną kolendrą z jednej strony i dodać do tego sparzone wcześniej kiełki rzodkiewki. Całość zawinąć w rulony i przełożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i nałożyć na składniki.
Komentarze (0)