Łosoś na pomidorowej fali

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1189
Łosoś na pomidorowej fali
fot. atl10trader / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 mrożone filety łososia
  • 2 pomidory
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek
  • cytryna
  • sól

Opis przygotowania:

Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej 25x25. Łososia rozmrażamy i układamy na foli, którą wcześniej smarujemy oliwą. Na wierzchu ryby kładziemy ćwiartki pomidorów, całość solimy, skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną bazylią. Folię zawijamy, pieczemy na grillu 10 minut.

Autor: monika4

0 komenatrzy

Podobne przepisy