Łosoś duszony w winie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2677
Łosoś duszony w winie

Składniki:

  • kilogram łososia
  • 1/2 l czerwonego wina
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 otartej skórki z cytryny
  • 3łyżki masła
  • 2 liście laurowe
  • kilka gałązek koperku
  • sól,pieprz

Opis przygotowania:

Łososia kroimy w dzwonki, solimy i odstawiamy na 30 min do lodówki. Rozpuszczamy masło wrzucamy liść laurowy, wlewamy wino i zagotowujemy. Wkładamy kawałki łososia, przyprawiamy solą i pieprzem dusimy pod przykryciem 20 min. Pod koniec dodajemy sok i otartą skórkę z cytryny. Rybę układamy na półmisku polewamy sosem, dekorujemy koperkiem.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów