Łosoś duszony w winie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2883
Składniki:
- kilogram łososia
- 1/2 l czerwonego wina
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/2 otartej skórki z cytryny
- 3łyżki masła
- 2 liście laurowe
- kilka gałązek koperku
- sól,pieprz
Opis przygotowania:
Łososia kroimy w dzwonki, solimy i odstawiamy na 30 min do lodówki. Rozpuszczamy masło wrzucamy liść laurowy, wlewamy wino i zagotowujemy. Wkładamy kawałki łososia, przyprawiamy solą i pieprzem dusimy pod przykryciem 20 min. Pod koniec dodajemy sok i otartą skórkę z cytryny. Rybę układamy na półmisku polewamy sosem, dekorujemy koperkiem.
Komentarze (0)