Lody owocowe z polewą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1535
Składniki:
- 100 g miąższu z arbuza
- 100 g truskawek
- 4 gałki lodów śmietankowych
- 2 łyżki posypki czekoladowej
- 2 łyżki borówki amerykańskiej
- Polewa:
- 300 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki ciemnego rumu
Opis przygotowania:
Truskawki oraz borówkę amerykańską umyć i osączyć z wody. Truskawki pokroić w ćwiartki. Miąższ z arbuza pokroić w dużą kostkę. Następnie do miseczki włożyć po 2 gałki lodów śmietankowych i posypać je pokrojonymi wcześniej owocami oraz borówką amerykańską.
Przygotować polewę: czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przesypać je do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Do rozpuszczonej masy wlać ciemny rum, wymieszać po czym ściągnąć z ognia i polać tym całość.
Wszystko posypać posypką czekoladową.
Przygotować polewę: czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przesypać je do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Do rozpuszczonej masy wlać ciemny rum, wymieszać po czym ściągnąć z ognia i polać tym całość.
Wszystko posypać posypką czekoladową.
Komentarze (0)