Polewa czekoladowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2890
Polewa czekoladowa
fot. SubZeroConsciousness / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • po 2 łyżki wody i kakao

Opis przygotowania:

Składniki polewy rozgrzać w rondelku nie dopuszczając do zagotowania. Cały czas mieszamy. Ostudzamy. Ciasto polewamy letnią, lekko gęstniejącą polewą. Ta polewa jest b.dobra gdyż nie pęka na cieście. Świetnie smakuje na serniku jak i na innych ciastach.

Autor: weronika59

Komentarze (1)

dobre dobre ;d zaraz zrobię .!: ]

Podobne przepisy

Więcej przepisów