Lody owocowe

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1241
Lody owocowe
fot. Nikolaydonetsk / elements.envato.com

Składniki:

  • Lody pomarańczowe:
  • 200 ml soku pomarańczowego
  • 2 pomarańcze
  • 1 szklanka mineralnej wody niegazowanej
  • 1 łyżka cukru
  • Lody kiwi
  • 200 ml soku z kiwi
  • 3 owoce kiwi
  • 1 szklanka mineralnej wody niegazowanej
  • 1 łyżka cukru
  • Lody granatowe:
  • 200 ml soku z granatów
  • 3 łyżki łuskanych nasion z granatu
  • 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
  • 1 łyżka cukru

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce umyć i odsączyć z wody.

Przygotowanie lodów pomarańczowych: pomarańcze obrać ze skóry, a miąższ pokroić na małe kawałki do miski. Sok z pomarańczy przelać do rondla, wlać do niego wodę mineralną niegazowaną, wsypać cukier i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość połączyć z pokrojonymi wcześniej pomarańczami, przelać do pojemniczków na lody i wstawić do zamrażalnika.

Przygotowanie lodów granatowych: sok z granatów przelać do kolejnego rondla, wlać do niego wodę mineralną, wsypać cukier, wymieszać i dodać do tego nasiona łuskane z granatów. Całość przelać do pojemniczków na lody i wstawić do zamrażalnika.

Przygotowanie lodów kiwi: kiwi obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Sok z kiwi przelać do rondla, wlać do niego wodę mineralna, wsypać cukier i wymieszać. Po wymieszaniu dodać do tego pokrojone wcześniej owoce kiwi i całość przelać do pojemniczków plastikowych na lody, po czym również wstawić do zamrażalnika.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów