Lody malinowo-miętowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2024
Składniki:
- 400 g twarożku naturalnego
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 1 szklanka malin
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- garść świeżej mięty
Opis przygotowania:
Maliny oraz miętę umyć i osączyć z wody. Następnie maliny zmiksować mikserem z cukrem waniliowym, cukrem oraz miodem. Twarożek utrzeć z jogurtem naturalnym oraz miętą na jednolita masę. Do utartej masy dodać zmiksowane składniki i dokładnie wymieszać. Następnie wbić do tego jajka i całość dokładnie zmiksować. Wszystko przełożyć do odpowiedniej formy i wstawić do zamrażalnika na 4 godziny. Następnie całość wyciągnąć z zamrażalnika i przełożyć na talerz, odwracając formę. Na odwróconą formę postawić na 40 sekund miskę z ciepłą wodą, a następnie zdjąć (wówczas zamrożone składniki lepiej będzie można oddzielić od formy).
Komentarze (0)