Boczniaki smażone z sezamem i szczypiorkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3769
Składniki:
- 400 g boczniaków
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
- 0,5 kostki masła
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Boczniaki dokładnie oczyścić, następnie razem ze szczypiorkiem umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić na kawałki. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego oczyszczone wcześniej boczniaki. Składniki posypać czarnym sezamem, szczypiorkiem, szczypta soli i smażyć do chwili, aż zaczną się lekko rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)