Lekki torcik gruszkowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2134

Składniki:

  • 2 blaty biszkoptowe ciemne,
  • 1 puszka gruszek,
  • 50 dag mielonego twarożku,
  • 2 szklanki śmietany 36 proc
  • 3 łyżki cukru
  • 3-4 łyżeczki żelatyny

Opis przygotowania:

Gruszki osącz z soku, pokrój na duże kawałki. Żelatynę wymieszaj z 3-4 łyżkami zimnej wody. Kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem i wymieszaj z twarożkiem. Ostrożnie dodaj żelatynę. Jeden blat biszkopta ułóż na spodzie tortownicy, rozłóż na nim kawałki gruszek i rozsmaruj 2/3 kremu. Przykryj drugim blatem. Na wierzchu rozsmaruj resztę kremu. Wstaw do lodówki na ok. 4 godziny.

Autor: priinccces

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów