Lekki torcik gruszkowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2309
Składniki:
- 2 blaty biszkoptowe ciemne,
- 1 puszka gruszek,
- 50 dag mielonego twarożku,
- 2 szklanki śmietany 36 proc
- 3 łyżki cukru
- 3-4 łyżeczki żelatyny
Opis przygotowania:
Gruszki osącz z soku, pokrój na duże kawałki. Żelatynę wymieszaj z 3-4 łyżkami zimnej wody. Kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem i wymieszaj z twarożkiem. Ostrożnie dodaj żelatynę. Jeden blat biszkopta ułóż na spodzie tortownicy, rozłóż na nim kawałki gruszek i rozsmaruj 2/3 kremu. Przykryj drugim blatem. Na wierzchu rozsmaruj resztę kremu. Wstaw do lodówki na ok. 4 godziny.
Komentarze (0)