Lasagne z serem i ziołami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 207
Lasagne z serem i ziołami
fot. twenty20photos (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g makaronu lasagne
  • 400 ml gotowego sosu do lasagne
  • 200 g grubo startego parmezanu
  • 1 pęczek zielonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 garstka świeżej bazylii
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki oraz bazylię umyć, odsączyć z wody i posiekać drobno. Makaron włożyć do rondla z 2 l gotującej się, lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Następnie sos wymieszać z posiekaną wcześniej zieleniną i suszonym oregano. Ugotowany wcześniej makaron ułożyć warstwami do brytfanki i każdą jego warstwę wysmarować wymieszanym sosem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec jeszcze przez 10-15 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć na talerz i obficie posypać tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów