Lasagne z serem i ziołami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 396
Składniki:
- 600 g makaronu lasagne
- 400 ml gotowego sosu do lasagne
- 200 g grubo startego parmezanu
- 1 pęczek zielonej natki pietruszki
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 garstka świeżej bazylii
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki oraz bazylię umyć, odsączyć z wody i posiekać drobno. Makaron włożyć do rondla z 2 l gotującej się, lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Następnie sos wymieszać z posiekaną wcześniej zieleniną i suszonym oregano. Ugotowany wcześniej makaron ułożyć warstwami do brytfanki i każdą jego warstwę wysmarować wymieszanym sosem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec jeszcze przez 10-15 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć na talerz i obficie posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)