Lasagne z łososiem i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2516
Składniki:
- 12 arkuszy makaronu Lasagne Arrighi
- 400 g sosu beszamelowego
- 400 g świeżego łososia
- 500g szpinaku mrożonego (w liściach)
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta pieprzu i soli
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
Opis przygotowania:
Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody
- wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
- wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Komentarze (0)