Lasagne
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4998
Składniki:
- 500 g płatków lasagne
- 20 dkg mięsa mielonego
- 20 dkg pieczarek
- 20 g tartego sera żółtego
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 sok pomidorowy
- 1 łyżka masła
- szczypta Vegety
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Dodać drobno pokrojony czosnek i mięso mielone. Smażyć do 10 minut. Po tym czasie dodać do nich sok pomidorowy, pieczarki pokrojone w plastry, Vegetę, sól i pieprz. Całość wymieszać i dusić na małym ogniu przez 30 minut, aż powstanie sos. Wysmarować formę masłem i układać w niej warstwami zaczynając od sosu, następnie płatki lasagne, żółty ser. Ostatnią warstwę pokryć dobrze sosem i żółtym serem. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 minut. Gotową lasagne podajemy na gorąco.
Komentarze (0)