Lasagne

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4804
Lasagne
fot. Sheep purple (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g płatków lasagne
  • 20 dkg mięsa mielonego
  • 20 dkg pieczarek
  • 20 g tartego sera żółtego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 sok pomidorowy
  • 1 łyżka masła
  • szczypta Vegety
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Dodać drobno pokrojony czosnek i mięso mielone. Smażyć do 10 minut. Po tym czasie dodać do nich sok pomidorowy, pieczarki pokrojone w plastry, Vegetę, sól i pieprz. Całość wymieszać i dusić na małym ogniu przez 30 minut, aż powstanie sos. Wysmarować formę masłem i układać w niej warstwami zaczynając od sosu, następnie płatki lasagne, żółty ser. Ostatnią warstwę pokryć dobrze sosem i żółtym serem. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 minut. Gotową lasagne podajemy na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów