Lasagna z mozzarellą i z zielonym serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1829
Składniki:
- 40 g makarony lasagne
- 20 g mozzarelli w plastrach
- 20 g zielonego sera Sage Derby
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w cienkie plastry. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania, polać oliwą z oliwek i keczupem, oprószyć pieprzem, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do czasu, aż zacznie się rumienić. Wtedy szybko wyciągnąć i dodać mozzarellę oraz pokruszony drobno zielony ser Sage Derby. Całość ponownie wstawić do piekarnika i piec w tej samej temperaturze do momentu, aż oba sery rozpuszczą się całkowicie. Wówczas wszystko wyciągnąć z piekarnika i udekorować natka zielonej pietruszki. Podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.
Komentarze (0)