Łabędź z jabłka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 4472
Składniki:
- 1/2 jabłka
- sok z cytryny do pokropienia
Opis przygotowania:
[b]1.[/b] Połowę jabłka podzielić nie wykrawać gniazda nasiennego tylko lekko ściąć żeby można było położyć na nim ćwiartkę jabłka.
[b]2.[/b] Ćwiartkę jabłka położyć na gnieździe nasiennym. Wbić nóż kuchenny ukośnie 3 mm od brzegu wykroić kawałek w kształcie litery V.
[b]3.[/b] Powtarzać czynność 5 razy aż dojdzie się do środka ćwiartki jabłka.
[b]4.[/b] Na głowę łabędzia przeciąć na pół i obrać drugą ćwiartkę jabłka. Wykałaczką zaznaczyć kontury głowy i szyi głowę ostrożnie wyciąć nożem wzdłuż naznaczonych konturów.
[b]5.[/b] Aby głowa lepiej się trzymała zrobić w jabłku małe nacięcie.
[b]2.[/b] Ćwiartkę jabłka położyć na gnieździe nasiennym. Wbić nóż kuchenny ukośnie 3 mm od brzegu wykroić kawałek w kształcie litery V.
[b]3.[/b] Powtarzać czynność 5 razy aż dojdzie się do środka ćwiartki jabłka.
[b]4.[/b] Na głowę łabędzia przeciąć na pół i obrać drugą ćwiartkę jabłka. Wykałaczką zaznaczyć kontury głowy i szyi głowę ostrożnie wyciąć nożem wzdłuż naznaczonych konturów.
[b]5.[/b] Aby głowa lepiej się trzymała zrobić w jabłku małe nacięcie.
Komentarze (0)