Kuskus zapiekany z borówkami, ogórkiem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1799
Składniki:
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki kaszy kuskus
- 2 pomidory czerwone
- 2 pomidory żółte
- 1 ogórek szklarniowy
- 0,5 szklanki borówek amerykańskich
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kaszę kuskus zalać 4 szklankami wrzącej, lekko osolonej wody i po 4 minutach odcedzić. Ogórka z pomidorami umyć i pokroić w plastry. Do naczynia do zapiekania przełożyć plastry ogórków, a na nie plastry pomidorów. Wyłożyć na to kaszę kuskus, pokrojoną drobno cebulę oraz umyte i osączone z wody borówki amerykańskie. Całość oprószyć pieprzem, solą i polać oliwą. Następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 st. i piec do miękkości warzyw. Następnie wyciągnąć, przełożyć na talerz, posypać natką pietruszki i polać sokiem z cytryny.
Komentarze (0)