Kuskus z pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4987
Składniki:
- 30 g pieczarek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 1 cebula
- 1 pęczek jarmużu
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Kaszę kuskus zalać 2 szklankami wrzącej wody, trzymać przez 3 minuty, po czym odcedzić. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Jarmuż umyć i osączyć z wody. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać pieczarki, oprószyć pieprzem oraz solą i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty, a następnie dodać kuskus i dusić jeszcze przez kolejne 1,5 minuty. Pod koniec duszenia dodać pokrojony na kawałki jarmuż, wymieszać i wszystko przełożyć na talerz.
Komentarze (0)