Kuskus z miętą i migdalami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1413
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 1 szklanka kuskusu
- 1 szklanka migdałów
- pęczek świeżej mięty
- pęczek natki zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Miętę oraz natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Masło stopić na patelni. Kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować, po czym wlać do niego roztopione wcześniej masło, dodać pokrojoną natkę zielonej pietruszki wraz z miętą i wymieszać. Migdały przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, następnie ściągnąć je z patelni i dodać do całości.
Komentarze (0)