Kuskus z miętą i migdalami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 828
Kuskus z miętą i migdalami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 szklanka migdałów
  • pęczek świeżej mięty
  • pęczek natki zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Miętę oraz natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Masło stopić na patelni. Kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować, po czym wlać do niego roztopione wcześniej masło, dodać pokrojoną natkę zielonej pietruszki wraz z miętą i wymieszać. Migdały przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, następnie ściągnąć je z patelni i dodać do całości.

0 komenatrzy

Podobne przepisy