Kuskus z kalafiorem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2056
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 1 kalafior
- 15 g żelek do dekoracji
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona cykoria
- natka zielonej pietruszki
- garstka rukoli
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą, ugotować do miękkości, posiekać drobno i przełożyć do miski. Kuskus zalać 2 szklankami wody, ugotować na sypko, odparować, wymieszać z pokrojonym kalafiorem, przełożyć na talerz i polać sosem sojowym. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać bułkę tartą, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do potrawy na talerzu. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki, cykorią, rukolą i żelkami.
Komentarze (0)