Kuskus z brukselką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3182
Kuskus z brukselką
fot. uberculture / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 0,5 szklanki kuskus
  • 0,5 kg brukselki
  • 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kaszę kuskus zalać wrzącym bulionem warzywnym i gotować przez chwilę, aż kasza całkowicie wchłonie bulion. Ugotowaną trzymać pod przykryciem. Brukselkę oczyścić z górnych liści, umyć, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzić i przekroić na połowy. Obrać cebulę i pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego cebulę i zeszklić. Do cebuli wrzucić paprykę, brukselkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i podsmażyć. Podsmażone przełożyć na talerz. Spożywać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów