Kuskus z brukselką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3284
Składniki:
- 0,5 szklanki kuskus
- 0,5 kg brukselki
- 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kaszę kuskus zalać wrzącym bulionem warzywnym i gotować przez chwilę, aż kasza całkowicie wchłonie bulion. Ugotowaną trzymać pod przykryciem. Brukselkę oczyścić z górnych liści, umyć, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzić i przekroić na połowy. Obrać cebulę i pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego cebulę i zeszklić. Do cebuli wrzucić paprykę, brukselkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i podsmażyć. Podsmażone przełożyć na talerz. Spożywać na ciepło.
Komentarze (0)