Kurczak z tortillą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1975
Kurczak z tortillą
fot. dainee / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 tortille
  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 15 dag wędzonego boczku w plastrach
  • 15 dag tartego parmezanu
  • 1 opakowanie śmietany kremówki
  • 1 sałata
  • keczup pikantny
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Piersi kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić na plastry i zrumienić na rozgrzanym oleju. Tortille podgrzać na patelni bez tłuszczu, a następnie wyłożyć na nie smażone mięso, zawinąć i przełożyć na talerz. Sałatę opłukać, pokroić na kawałki i dodać do tortilli. Boczek przysmażyć na patelni bez tłuszczu i wyłożyć na tortille. Polać go pikantnym keczupem, a następnie posypać tartym parmezanem. Całość polać śmietaną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów