Kurczak z tortillą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1975
Składniki:
- 4 tortille
- 4 łyżki oleju
- 2 piersi z kurczaka
- 15 dag wędzonego boczku w plastrach
- 15 dag tartego parmezanu
- 1 opakowanie śmietany kremówki
- 1 sałata
- keczup pikantny
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Piersi kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić na plastry i zrumienić na rozgrzanym oleju. Tortille podgrzać na patelni bez tłuszczu, a następnie wyłożyć na nie smażone mięso, zawinąć i przełożyć na talerz. Sałatę opłukać, pokroić na kawałki i dodać do tortilli. Boczek przysmażyć na patelni bez tłuszczu i wyłożyć na tortille. Polać go pikantnym keczupem, a następnie posypać tartym parmezanem. Całość polać śmietaną.
Komentarze (0)