Kurczak z dynią i brokułem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 476
Składniki:
- 400 g miąższu z dyni makaronowej
- 2 piersi z kurczaka
- 2 brokuły
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
- sól
- pieprz kolorowy świeżo mielony
Opis przygotowania:
Piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu mięso odcedzić, pokroić je na małe kawałki i przełożyć na tackę. Brokuła pokroić w różyczki, przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu brokuły odcedzić i dodać do kurczaka na tacce. Miąższ z dyni pokroić w plastry, przełożyć je na blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i dodać do całości.
Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, suszonym tymiankiem i udekorować świeżym rozmarynem.
Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, suszonym tymiankiem i udekorować świeżym rozmarynem.
Komentarze (0)