Kulki rybne z ziemniakami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1875
Składniki:
- 400 g bulionu warzywnego z kostki
- 200 g filetów z wędzonego łososia
- 4 duże ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 jajko
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć. Ziemniaki oraz marchew zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Ugotowane odcedzić i obrać ze skóry. Filety z łososia połamać na drobne kawałki i dodać do składników wraz z pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Wbić do tego jajko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i utłuc tłuczkiem. Z utłuczonych składników uformować ręcznie kulki i przełożyć do garnka wyłożonego liśćmi białej kapusty. Całość zalać bulionem warzywnym i zagotować na średnim ogniu. Zagotowane składniki wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)