Kukurydza z boczkiem i masłem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2520
Kukurydza z boczkiem i masłem
fot. Ruocaled / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g świeżej kukurydzy
  • 15 g wędzonego boczku
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Opis przygotowania:

Boczek pokroić w drobną kostkę i zrumienić na rozgrzanej patelni. Do zrumienionego boczku wsypać suszoną kolendrę i dodać masło. Smażyć do czasu rozpuszczenia się masła. Wtedy wsypać do tego kukurydzę, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, cukru i smażyć pod przykryciem przez 10-15 minut na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Gotową potrawą polać jogurtem naturalnym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów