Kukurydza z boczkiem i masłem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2520
Składniki:
- 400 g świeżej kukurydzy
- 15 g wędzonego boczku
- 3 łyżki masła
- 1 łyżeczka suszonej kolendry
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- cukier
Opis przygotowania:
Boczek pokroić w drobną kostkę i zrumienić na rozgrzanej patelni. Do zrumienionego boczku wsypać suszoną kolendrę i dodać masło. Smażyć do czasu rozpuszczenia się masła. Wtedy wsypać do tego kukurydzę, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, cukru i smażyć pod przykryciem przez 10-15 minut na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Gotową potrawą polać jogurtem naturalnym.
Komentarze (0)