Kukurydza grillowana z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 362
Składniki:
- 200 g startego parmezanu
- 4 białe kolby kukurydzy
- 4 łyżki masła
- 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki chili
- 1 limonka
- natka zielonej pietruszki
- pieprz kolorowy mielony
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, odsączyć z wody i pokroić ja drobno. Kukurydzę obrać z liści i wysmarować masłem. Następnie posypać ją startym parmezanem, solą, mielonym pieprzem czarnym i mieloną czerwoną papryką chili. Po po posypaniu całość przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż ser całkowicie się roztopi. Wtedy ściągnąć z grilla , przełożyć na talerz, posypać natką zielonej pietruszki i skropić sokiem z limonki.
Komentarze (0)