Kukurydza z majonezem i wiórkami kokosowymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2077
Składniki:
- 150 g majonezu
- 4 kukurydze
- 3 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 limonka do dekoracji
- 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Kukurydzę obrać, umyć, osączyć z wody i oprószyć szczyptą soli. Następnie przełożyć ją na aluminiową tackę od grilla, polać oliwą z oliwek i przypiec na rozpalonym grillu. Przypieczoną ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i polać majonezem. Następnie oprószyć mieloną papryką chili i posypać wiórkami kokosowymi. Całość udekorować pokrojona limonką.
Komentarze (0)