Krewetki zawijane szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1935
Składniki:
- 6 mrożonych krewetek tygrysich
- 6 plastrów szynki serrano
- 4 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule szalotki
- 1 łyżka czerwonego sosu chili
- 1 por
- 1 żółta papryka
- sól
Opis przygotowania:
Paprykę oraz por umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Por pokroić w cienkie plastry. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Cebule oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym oleju. Do zeszklonych składników dodać pokrojoną paprykę, gotowy sos chili, wymieszać i włożyć oczyszczone krewetki. Całość doprawić szczyptą soli i smażyć pod przykryciem przez 4 minuty. Usmażone ściągnąć z ognia, krewetki zawinąć w plastry szynki, przełożyć na talerz, po czym wszystko zalać sosem ze smażenia i posypać pokrojonym porem.
Komentarze (0)