Krewetki z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 473
Krewetki z warzywami
fot. lblinova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g mrożonych krewetek
  • 6 rzodkiewek
  • 4 pomidory
  • 1 pomarańczowa papryka
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, włożyć je do 1,5 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty. Po tym czasie krewetki odcedzić i przełożyć na talerz. Wszystkie warzywa umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Pomidory również pokroić w kostkę. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki. Natkę zielonej pietruszki drobno posiekać. Następnie pokrojone warzywa wymieszać z ugotowanymi krewetkami, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów