Krewetki z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 473
Składniki:
- 400 g mrożonych krewetek
- 6 rzodkiewek
- 4 pomidory
- 1 pomarańczowa papryka
- sól
- pieprz biały mielony
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, włożyć je do 1,5 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty. Po tym czasie krewetki odcedzić i przełożyć na talerz. Wszystkie warzywa umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Pomidory również pokroić w kostkę. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki. Natkę zielonej pietruszki drobno posiekać. Następnie pokrojone warzywa wymieszać z ugotowanymi krewetkami, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i podawać do spożycia.
Komentarze (0)