Kiełki fasoli z grochem i keczupem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1878
Kiełki fasoli z grochem i keczupem
fot. KayOne73 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g kiełków fasoli mung w zalewie
  • 30 g zielonego grochu w łupinie
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać osączone z zalewy kiełki fasoli mung, po czym oprószyć je mąką kukurydzianą, szczyptą soli i smażyć przez 2 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Groszek zielony z łupiną zalać 1 l lekko osolonej wody zagotować, odcedzić, również wyłożyć na talerz i oprószyć go świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z pikantnym keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów