Kiełki fasoli z grochem i keczupem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2050
Składniki:
- 200 g kiełków fasoli mung w zalewie
- 30 g zielonego grochu w łupinie
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać osączone z zalewy kiełki fasoli mung, po czym oprószyć je mąką kukurydzianą, szczyptą soli i smażyć przez 2 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Groszek zielony z łupiną zalać 1 l lekko osolonej wody zagotować, odcedzić, również wyłożyć na talerz i oprószyć go świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z pikantnym keczupem.
Komentarze (0)