Krewetki z makaronem, ogórkiem i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2106
Składniki:
- 30 g makaronu jajecznego nitki
- 30 g mrożonych krewetek
- 5 g czerwonego kawioru
- 2 ogórki
- 2 łyżki soku z limonki
- sól
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, umyć, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, gotować przez 4 minuty i odcedzić. Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do krewetek. Ogórki umyć obrać ze skóry, pokroić w kostkę i połączyć ze składnikami. Wszystko wymieszać, przełożyć na talerz, po czym wyłożyć kawiorem i polać sokiem z limonki.
Komentarze (0)