Krewetki z grzybami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4720
Krewetki z grzybami
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 dag krewetek mrożonych
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 15 dag ugotowanych, suszonych grzybów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki margaryny
  • sól do smaku
  • chili w proszku do smaku

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrażamy i suszymy. Gotowane grzyby smażymy na rozgrzanej oliwie około 10 minut. Następnie dodajemy krewetki, sok z cytryny, masło, sól, chili i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około 10 minut na małym ogniu, mieszając co jakiś czas.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów