Krewetki z grzybami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4720
Składniki:
- 30 dag krewetek mrożonych
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 15 dag ugotowanych, suszonych grzybów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki margaryny
- sól do smaku
- chili w proszku do smaku
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrażamy i suszymy. Gotowane grzyby smażymy na rozgrzanej oliwie około 10 minut. Następnie dodajemy krewetki, sok z cytryny, masło, sól, chili i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około 10 minut na małym ogniu, mieszając co jakiś czas.
Komentarze (0)